Slå adgang med tegn til/fra

Motor Mille skal få Fredericias børn til at huske skraldespanden

Lørdag d. 21. september er store skraldedag, når Fredericia markerer den globale World Cleanup Day. Dagens program henvender sig særligt til kommunens børn, der kan møde den populære børnevært Motor Mille.

Lørdag d. 21. september er World Cleanup Day, hvor hele verden går sammen om at sætte fokus på skrald og dets betydning for havet og naturen. I Fredericia markeres dagen i midtbyen og ved Gl. Havn med masser af oplevelser – særligt for kommunens børn.

”Vi bruger anledningen til at få vores yngste borgere i tale, så vi får givet nogle gode affaldsvaner videre til børnene. Vi kan se, at flere og flere borgere tager sagen i egen hånd og samler skrald i nabolaget og ude i naturen, så der er nogle rigtig gode rollemodeller derude. Og det kunne jo være godt at få uddannet en ung generation af skraldehelte, der sørger for, at også fremtidens affald ender, hvor det skal, nemlig i skraldespanden, ” siger formand for Miljø- og Teknikudvalget Christian Bro.

Dagen er arrangeret i regi af Naturpark Lillebælt, som Middelfart, Kolding og Fredericia samarbejder om. Det er således hele naturparken, der har fokus på affald i naturen, og alle tre kommuner er en del af projekt Ren Natur, hvor frivillige foreninger har kunnet tjene penge på at samle skrald. 

Motor Mille og sjove aktiviteter på programmet
Dagen begynder allerede kl. 10.00 på J.B. Nielsens Plads. Her skyder Christian Bro, der også er formand for Naturparkrådet, gang i dagens aktiviteter.

Bl.a. kan børnene lave såkaldt skraldekunst og være med til at nappe affald op fra jorden og sortere det, så genanvendelige materialer bliver brugt igen. Kl. 12.00 går Motor Mille på scenen – og mon ikke der bagefter er high-fives til de børn, som har været med til at samle skrald. Alle børn bliver belønnet for dagens arbejde med et Ramasjang-diplom.

Også Fredericia Kajakklub og Dykkerklubben Aktiv deltager på dagen. Kl. 10.30 sætter de i vandet ved Gl. Havn, hvor de vil samle plastik og andet affald op fra havet. Programmet slutter kl. 14.00.

Program 

  • Kl. 10.00: Christian Bro, formand for Naturparkrådet i Naturpark Lillebælt, byder velkommen
  • Fra kl. 10.00: Børneaktiviteter på J.B. Nielsens Plads 
    Lav spændende skraldekunst hos Affald & Genbrug, ”nap” og sortér affald sammen med Ren By Fredericia, og vær med i værkstedet, når naturvejleder Bjarne Christensen undersøger muslinger og krabber 
  • Kl. 10.15: Anette Juul Jensen fra Hold Danmark Rent fortæller om projekt Ren Natur
  • Kl. 10.30: Fredericia Kajakklub og Dykkerklubben Aktiv sætter i vandet ved Gl. Havn 
  • Kl. 12.00: Motor Mille sætter gang i børnene med sang og dans på scenen
    Derudover kan man opleve plancheudstillingen ”Ren Natur i Fredericia”, hvor man kan se lokale foreningers indsats og resultater fra årets Ren Natur-projekt. Spar-købmændene har doneret forfriskninger til dagen, som uddeles løbende.