Slå adgang med tegn til/fra

Sommer i Fredericia – Det største sommerprogram i mange år

Årets Sommer i Fredericia er fyldt med aktiviteter og oplevelser for gæster fra nær og fjern og ikke mindst byens borgere. Årets program er det største i mange år – med masser af nyheder

Sommeren i Fredericia er sprængfyldt med events og oplevelser for alle - og programmet er udvidet i år. Årets Sommer i Fredericia starter derfor den 14. juni og løber indtil Streetfood Festivalen første weekend i september. Sidste år var byen pyntet med gule blomsterkugler – i år bliver der pyntet op til fest i røde og hvide farver i anledningen af 175 års-jubilæet for 5.-6. juli.

VisitFredericia og Fredericia Kommune har tænkt ud af boksen og skabt et ambitiøst program under overskriften ”Sommer i Fredericia 2024”

”Jeg ser frem til at gense en by fuld af liv med bl.a. gadeteater, aktiviteter for børn, udeservering, sejlture på Lillebælt, guidede byvandringer og en afslappet stemning ved Østerstrand, hvor hele familien kan nyde ferien med masser af gode oplevelser. Målet med Sommer i Fredericia er en levende by med masser af aktiviteter for børn, unge og voksne – og selvfølgelig turister, så de vælger Fredericia som deres foretrukne destination”, siger udvalgsformand for Bosætning- og Turismeudvalget Susanne Eilersen

Igen i år laver VisitFredericia en stor markedsføringskampagne af Fredericia. Kampagner har kørt siden maj og vil fortsætte indtil sommeren er slut. Målet er at tiltrække endagsgæster og overnatninger til byen.

“Folk kan roligt glæde sig til en dejlig sommer i Fredericia. Der bliver noget at komme efter hver dag hele sommeren. Det store udbud af aktiviteter er med til at tiltrække overnattende gæster, og vores erfaring fra sidste år er, at der kommer en del dagsturister fra nærområdet, der også lægger penge i byens butikker og restauranter, ” siger Turan Savas, næstformand for Bosætning- og Turismeudvalget.

Der er flere overraskelser klar, så mon ikke, at der både kan findes kanonkugler, landsoldat kasketter og geværer rundt omkring i byens gader? Som noget nyt, så vil Danmarks Port og Prinsens Port blive udsmykket med blomster, og Visit Fredericia laver i den forbindelse særligt guidede ture i Fæstningsdagene.

Masser af gode aktiviteter venter
Der vil være gratis aktiviteter på Rådhuspladsen hver mandag og torsdag i ugerne 28 til og med 32. Det vil være en god blanding af underholdning (fx teater, bugtalere og cirkus) samt drop-in workshops som fx klima/genbrug workshop, cirkus workshop og danse workshop. Som en nyhed i år, så vil der også være vægtere i Fredericia den 5., 6., 17. og 31. juli om aftenen.

Der sker meget mere i Sommer i Fredericia i år
Det netop opsatte aktivitets- og loungeområde i Kanalbyen bliver pyntet med blomster, Street Art Festival i september, Fæstningsdagene fra den 30. juni og til den 7. juli, Sommer over Bæltet med mange gode aktiviteter på havnen i løbet af sommeren bl.a. med et besøg fra Sebastian Klein. Fra den 6. august og en lille uge frem vil der være en særlig aktivitetsuge omkring træskibet Aventura, hvor der bliver holdt temauge i samarbejde med Middelfart Kommune og Kolding Kommune. Det projekt er støttet af Region Syddanmark. Sommeren byder også på et besøg fra de bevaringsværdige træskibe og mange andre ting. Kort sagt: Fredericia har oplevelser for enhver smag!

Sommer i Fredericia er lavet af en arbejdsgruppe på tværs af bl.a. turisme, handel, kultur, idræt, børn, unge, fritid og natur, og gruppen arbejder i disse dage på at samle trådene i sommerens program.

Gode links:

Sommer i Fredericia: https://www.visitfredericia.dk/sommerferie-med-boern-fredericia

En Sommerdag ved bæltet her: Oplev magien ved en sommerdag på Lillebælt - bådture, hvalsafari eller havkajak (en-sommerdag.dk)

Alle aktiviteter findes her: Eventkalender | Det sker i Fredericia (visitfredericia.dk)

Fæstningsdagene: Fæstningsdagene i Fredericia | Vi hylder byen og dens historie (visitfredericia.dk)

Der er lavet en nemmere bookingportal, så gæsterne kan købe guidede ture. Se den her: Event list - VisitFredericia (place2book.com)

Visit Fredericias hjemmeside på dansk: Seværdigheder & oplevelser i Fredericia | VisitFredericia

Visit Fredericias hjemmeside på engelsk: Welcome to Fredericia | VisitFredericia

Visit Fredericias hjemmeside på tysk: Willkommen in Fredericia | VisitFredericia