Slå adgang med tegn til/fra

Spring Cup for unge

Nu er der mulighed for at være samme – selv i en coronatid

Det kan være udfordrende for mange unge, når man ikke må være for mange sammen ad gangen, og når man ikke kan dyrke alle sine fritidsinteresser for tiden.

Men nu er der mulighed for at være sammen og endda konkurrere mod hinanden, selv om man ikke befinder sig det samme sted. Fredericia E-sport og Fredericia Kommune har udviklet et digitalt fritidstilbud til de unge. Der er lokale turneringer i f.eks.”Counter-Strike”, som er et meget populært holdspil blandt unge mennesker i Danmark.

”Det er en virkelig god idé, som jeg glæder mig til at følge. Jeg kan godt forstå, at det kan være svært at finde på sociale og meningsfulde aktiviteter, når de fleste jævnaldrende lige nu bruger næsten al deres vågne tid på skiftevis at lave lektier og streamer serier. Så dette tilbud er et kærkommen initiativ, som jeg håber, at rigtig mange unge vil tage imod”, siger Cecilie Roed Schultz, næstformand i Børne- og Skoleudvalget.

Tilbuddet henvender sig til unge på 7.-10. årgang, og man skal ikke være en øvet e-spiller for at være med. Selvom man ingen erfaringer eller viden har, er man hjertelig velkommen alligevel. Arrangørerne stiller instruktører og vejledere til rådighed i den tid, konkurrencerne foregår, så man både kan lære at spille ”Counter-Strike” og samtidig være med på en tryg måde.
 
”Jeg er glad for, at man prioriterer, at instruktørerne er med i denne turnering. Det er vigtigt, at vi også på de digitale platforme sikrer tryghed for de unge, så alle forhåbentlig får en god oplevelse. Det kan godt være svært at komme ind i nye fritidstilbud, og da kan en hjælpende hånd og lidt støtte være guld værd”, siger Karsten Byrgesen, medlem af Kultur- og Idrætsudvalget.

Tilbuddet, som arrangørerne kalder Spring Cup, løber i den periode, hvor skolerne er lukket ned, og hvor og de unge helst skal holde sig hjemme for at forhindre smittespredningen af coronavirus.

Da, der er tale om konkurrencer, har arrangørerne naturligvis også sat præmier på højkant, blandt andet biografbilletter og lidt gamerudstyr til de vindende hold.

Fakta
Tilbuddet er blevet meldt ud til forældrene via Aula, og på 10´ende har eleverne fået direkte besked.
Det er op til forældrene at beslutte, om deres søn eller datter skal kunne deltage i fritidstilbuddet.

Der er åbent:
mandag – fredag kl. 16.00-18.00 for 7. og 8. årgang
mandag – fredag kl. 19.30-21.30 for 9. og 10. årgang
Tilmelding sker via discord fredericiaesport.dk/discord.