Børne- og Skoleudvalget - 18-05-2016

Referat
Dato:
Onsdag, 18 maj, 2016 - 19:00
Hent som fil:

Punkt 35 Godkendelse af dagsorden

Sagsbeskrivelse




Sagsbeskrivelse:




Indstillinger

Indstilles til godkendelse

Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 18-05-2016

Godkendt.

Punkt 36 Samarbejde med Ungebyrådet

Sagsbeskrivelse

Fredericia Kommune etablerede et Ungebyråd i 2010. I den forbindelse blev der formuleret vedtægter og principper for rådet. Siden har der været afholdt valg til Ungebyrådet to gange. Den politiske og administrative organisering er i perioden ændret, hvilket har vist sig i nye politiske udvalg samt distriktsskoler og i en fusion mellem ungdomsskolen og 10. ende klasse.


På mødet i Børne- og Skoleudvalget den 5. april 2016 drøftede udvalget eventuelle nye principper og vedtægter for Ungebyrådet, som skulle afstemme rådet med den nye struktur.  I den forbindelse besluttede udvalget, at der er behov for et temamøde, hvor man, sammen med Ungebyrådet, drøfter rådets fremtidige indhold og form.


På mødet vil udvalgsmedlemmerne blive præsenteret for et oplæg, som blandt andet omhandler Ungebyrådets opbygning, valg samt samarbejdet med Byrådet.

Økonomiske konsekvenser

Ingen.

Vurdering

Børn og Unge vurderer, at Ungebyrådet er et aktiv i forhold til at udvikle børn og unges demokratiske dannelse; og at der er behov for at drøfte Ungebyrådets indhold og form i relation til den nye politiske og administrative struktur.

Indstillinger

Børn og Unge anbefaler, at Børne- og Skoleudvalget på baggrund af drøftelse med Ungebyrådet, sætter retning for indhold og form i det fremtidige Ungebyråd samt samarbejdet mellem Ungebyråd og Byråd.

Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 18-05-2016

Børne- og Skoleudvalget og Ungebyrådet drøftede Ungebyrådets fremtidige form og indhold.

Man finder antallet af ungebyrådsmedlemmer (21) passende. Det anbefales, at fastholde valgperioden til to år, og at Ungebyrådet er for unge 7. kl. – 17 år; eventuelt suppleret med en mentorordning, hvor de ældste medlemmer er mentor for de yngste. Det anbefales endvidere, at man vælger i ”kommune” og ikke i ”distrikt”. Der kan samarbejdes mellem Ungebyrådet og elevråd på skoler og ungdomsuddannelser – på områder hvor det måtte være relevant.

Det anbefales, at der oftere er dialog og drøftelser mellem Ungebyrådet, BSU og eventuelt andre udvalg. Et ønske om mere dialog og mindre skriftlighed. Udgangspunktet for eventuelle møder bør være sagers relevans for UB.

Ambassadørerne bør ikke nødvendigvis være fra BSU. Antallet (3) er passende. Husk også ungdomsuddannelserne.

Skolerne bør arbejde med UB-valget på en måde, så de unge engageres og motiveres for arbejdet i UB. Gerne en mere formel valghandlingsform som ved byrådsvalg. Valghandlinger foretages i distrikter og på ungdomsuddannelserne.