Børne- og Skoleudvalget - 23-02-2023

Referat
Dato:
Torsdag, 23 februar, 2023 - 09:00
Hent som fil:
Dagsorden publiceret:
Onsdag, 15 februar, 2023 - 10:40
Referat publiceret:
Mandag, 27 februar, 2023 - 15:35

Punkt 1 Godkendelse af dagsorden

Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 23-02-2023

Godkendt.

Punkt 2 Beslutningssag: Ny model for udmøntning af legepladspuljen til skoler og dagtilbud

Sagsresumé

Ejendomsafdelingen og Børn, Unge og Kultur indstiller, at proceduren for tildeling af anlægsmidler fra den årlige legepladspulje til skoler og dagtilbud omlægges fra 2023.

Målet er at udnytte anlægspuljen mere optimalt gennem et udbud samt sikre at de enkelte skoler og dagtilbud via en ændret metodik og planlægning i højere grad får implementeret sammenhængende planer for deres udearealer.

 

Sagsbeskrivelse:

Legepladspuljen har til formål at sikre udskiftning, vedligehold og indkøb af nye legeredskaber til udearealerne på skoler og i dagtilbud.  Der er i 2023 og frem afsat 2,5 mio. kr. til formålet.

Den hidtidige procedure tager udgangspunkt i, at dagtilbud og skoler årligt fremsender prioriterede ønsker til forvaltningen. En arbejdsgruppe udarbejder på den baggrund en indstilling til udmøntning af midlerne til Børne- og Skoleudvalget. Denne procedure ønskes omlagt.

 

Ovenstående procedure ønskes omlagt med baggrund i flere forhold.

Der foreligger på nuværende tidspunkt ikke en samlet strategisk plan for udvikling af udearealerne på skole- og dagtilbudsområdet. Der forligger alene et billede at behovet for vedligehold af legepladserne i form af de årlige tilstandsrapporter.

En arbejdsgruppe har med udgangspunkt i skolernes udearealer set på, hvorledes der fremadrettet kan arbejdes med en anden metodik, som vil gøre det mulighed at få udviklet bedre helhedsorienterede løsninger for dagtilbud og skolers udearealer.

Følgende indgår i modellen:

 

-          Kortlægning af alle dagtilbud og skolers udearealer.

-          Et samlet overblik over de fremtidige udviklingsplaner for udearealerne.

-          Helhedsorienteret anvendelse af anlægsmidlerne, så de enkelte institutioner oplever at få sammenhængende og afsluttede legepladsprojekter som alternativ til flerårige planer.

-          Økonomisk overblik i relation til udviklingsplaner i et flerårigt perspektiv.

-          Prioritering af projekter indenfor skolerne og dagtilbud set i sammenhæng med de kommende skolerenoveringer og den kommende institutionsanalyse.

-          Fokus på institutionernes profiler, så der skabes sammenhæng til det pædagogiske arbejde som foregår på udearealerne.

-          Fokus på samspil mellem bygninger og udearealer – eksempelvis at sikre hensigtsmæssig indretning af legepladsen/udearealer, så man minimerer driftsbehovet for bygninger og arealer.

På skoleområdet er der udarbejdet et samlet overblik over udearealerne.

 

Prioritering i 2023:

Byrådet har besluttet i Budget23, at der igangsættes analyse af daginstitutioners bygninger med henblik på at få et samlet overblik over behovet for renovering. Ejendomsafdelingen vil i den forbindelse inddrage udearealerne i analysen. Det skyldes at rørføringer under jorden skal kortlægges samtidig. Analysen vil således indeholde et helhedsorienteret overblik over bygningsmassen og udearealer på dagtilbudsområdet. Dette vil sikre, at der ikke laves løsninger på udearealerne, som er uhensigtsmæssige.

Økonomiske konsekvenser

Hvor der i dag indkøbes legepladsudstyr i henhold til en lang række enkeltbevillinger, vil der fremover forelægges færre, men større projekter, der sendes i udbud. Forvaltningen vurderer, at der vil være betydelige gevinster ved den ændrede metodik i form af mere og bedre legepladsudstyr for de afsatte anlægsmidler.

Vurdering

Forvaltningen vurderer, at det vil være mest hensigtsmæssigt, at hovedparten af puljen i 2023 går til skolers udearealer, idet der på skoleområdet er udarbejdet et samlet overblik over udearealerne. Når analysen af daginstitutionernes bygninger og udearealer foreligger i 2023, vil den indgå som grundlag for den mest optimale anvendelse af legepladspuljen i 2024.

Forvaltningen vurderer, at der inden sommerferien kan ligge en plan for prioritering af anlægsmidlerne i 2023 med udgangspunkt i ny metodik, og at det vil være muligt at få gennemført udbud og projekter i 2023.

Indstillinger

Direktionen indstiller, at forvaltningen bemyndiges til at udarbejde forslag til fordeling af legepladspuljen med udgangspunkt i ny metodik.

Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 23-02-2023

Godkendt.

Punkt 3 Beslutningssag: Godkendelse af ny aftale med headspace

Sagsresumé

Som en konsekvens af budget 2023 skal aftalen med headspace revideres. Der forelægges hermed ny samarbejdsaftale til godkendelse.

Sagen forelægges Senior- og Socialudvalget, Børn- og Skoleudvalget samt Unge- og Uddannelsesudvalget med henblik på anbefaling til Økonomi- og Erhvervsudvalget.

 

Sagsbeskrivelse:

Seneste aftale med headspace blev indgået i år 2020.

Der er udarbejdet et nyt udkast til aftalen med headspace, der er vedlagt som bilag. Aftalen er godkendt af headspace.

headspace Fredericia er en åben, anonym og gratis rådgivning for unge, hvor unge kan gå direkte ind fra gaden. Der er fokus på mental sundhedsfremme for unge mennesker i alderen 12-25 år.

Udover de rådgivende aktiviteter foretager headspace en række aktiviteter såsom f.eks. besøg på skoler og uddannelsesinstitutioner.

Med budget 2023 blev er besluttet en besparelse omkring kommunens fremskudte medarbejdere. I aftalen fra 2020 er udspecificeret at en kommunal medarbejder er til stede på headspace 15 timer om ugen. Dette udfases således at en kommunal medarbejder er tilstede i 5 timer i 2023, hvorefter der fra 2024 og frem ikke vil være en medarbejder på headspace. I stedet for vil der være en løbende kontakt mellem headspace og familie- og ungdomscenteret i Fredericia Kommune. Det er på denne baggrund, at aftalen revideres.

 

Udover ovenstående tilretning er foretaget redaktionelle rettelser og præciseringer.

Økonomiske konsekvenser

Fredericia Kommune bidrager til driften af den lokale headspace rådgivning med 790.000 kr. årligt (2023-niveau). Der bidrages med 5 kommunale medarbejdertimer i 2023. I år 2024 og fremefter er der ikke afsat medarbejderressourcer til fysisk tilstedeværelse på headspace.

Vurdering

Det er forvaltningens vurdering, at der er etableret et rigtig godt og tæt samarbejde med headspace, som ikke efter år 2023 vil kalde på en fysisk tilstedeværelse af kommunens ansatte.

Indstillinger

Direktionen indstiller til Senior- og Socialudvalget, Børn- og Skoleudvalget samt Unge- og Uddannelsesudvalget at det anbefales til Økonomi- og Erhvervsudvalget at:

  1. Aftalen godkendes.

 

Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 23-02-2023

Godkendt.

Punkt 4 Orienteringssag: Forslag til handleplan for Familie og Børn og Ungdomsrådgivningen

Sagsresumé

Der ses et stigende pres på økonomien på familieområdet og ungdomsrådgivningen. Børne- og Skoleudvalget og Unge- og Uddannelsesudvalget bliver løbende orienteret om denne udvikling og baggrunden herfor. Der er igangsat flere udviklingstiltag både på kort og på længere sigt. På udvalgsmødet vil der blive forelagt yderligere forslag til handlinger for familieområdet og ungdomsrådgivningen.

 

Sagsbeskrivelse:

Grundet et stigende pres på økonomien på familieområdet og ungdomsrådgivningen vil der på udvalgsmødet blive fremlagt forslag til yderligere handlinger på børne- og ungeområdet.

 

Lone Lorenzen, chef for Familie og Børn og Rasmus Balder, chef for Unge og Uddannelse fremlægger forslagene til yderligere tiltag.

Økonomiske konsekvenser

Ingen

Vurdering

Forvaltningen vurderer, at der er behov for en samlet handleplan på området.

Indstillinger

Direktionen indstiller at orienteringen tages til efterretning.

Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 23-02-2023

Orienteringen taget til efterretning, med den tilføjelse at udvalget vil drøfte forvaltningens forslag til korrigering på næstkommende udvalgsmøde. Udvalget ønsker desuden at Økonomi- og Erhvervsudvalget orienteres.

 

Punkt 5 Orienteringssag: Takstregulering fra 2024 Tandreguleringen I/S

Sagsresumé

Fredericia Kommune har sammen med Middelfart Kommune etableret et interessentselskab Tandreguleringen I/S. Selskabet udfører tandregulering for de to kommuners kommunale tandplejer.

Selskabet har varslet en takststigning i budget 2024 på 400.000 kr. Fredericia Kommunes andel udgør 220.000 kr.

 

Sagsbeskrivelse:

Fredericia Kommune har sammen med Middelfart Kommune etableret et interessentselskab Tandreguleringen I/S. Selskabet udfører tandregulering for de to kommuners kommunale tandplejer.

Selskabet har en bestyrelse der består af de to chefer fra kommunerne der har chefansvaret for de respektive kommunale tandplejere.

Selskabet har egen økonomi og revision; og det finansieres af de to kommunale tandplejer. Udgiften fordeles mellem kommunerne relativt ift. andel af børn og unge.

Selskabet har gennem de senere år haft et årligt mindre overskud, hovedsageligt på grund af rekrutteringsvanskeligheder, og dermed en undernormering. I midten af 2022 er det lykkes at opnå en fuld bemanding. Samtidigt har bestyrelsen konstateret et øget pres på lønudgifterne til særligt specialtandlæger samt udgifter til materialer. Derfor har bestyrelsen varslet en takstregulering fra 2024 på 400.000 kr. (2022-priser) fordelt mellem Fredericia Kommune og Middelfart Kommune relativt fordelt på børnetal. Fordelingen er 55:45. Det betyder at Fredericia Kommunes udgifter vil stige med 220.000 kr. fra 2024. Det samlede budget for Tandreguleringen I/S er i 2023: 8.669.900 kr.

 

Det er vigtigt for bestyrelsen at understrege at beregningen af takstreguleringen er foretaget efter at budgettet for 2023 samt regnskabet for 2022 har været gennemgået med henblik på at sikre en så effektiv drift som muligt.

 

Bestyrelsen har derfor:

-          Vurderet fordelingen mellem fagpersonalet i tandreguleringen, og konstateret at bemandingen ved udgangen af 2022 svarer til anbefalingen fra Sundhedsstyrelsen. Hvilket betyder at tandreguleringen har den optimale delegering til de enkelte faggrupper.

-          Konstateret at det forventede underskud i 2023 kan dækkes af selskabets egenkapital

-          Vurderet at det eksisterende serviceniveau – særligt tiden mellem visitation til behandling kan opretholdes med den fremtidige økonomi.

-          Vurderet at fordelingen af opgaver mellem den kommunale tandpleje og tandregulering kan optimeres. Hvilket er effektueret.

Økonomiske konsekvenser

Takstregulering fra 2024.

Fredericia Kommunes andel:  220.000 kr.

Vurdering

Ingen

Indstillinger

Direktionen indstiller at orienteringen tages til efterretning.

Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 23-02-2023

Orienteringen taget til efterretning.

Punkt 6 Beslutningssag: Evalueringsdesign for junioraftenklubberne

Sagsresumé

Byrådet besluttede i Budget20 at tilbyde alle børn i 4.-6.klasse muligheden for at deltage gratis i aftenklubberne fra 1.januar 2020. Grundet corona-perioden i 2020 – 2021 er tilbuddet ikke blevet evalueret efter et år, som oprindelig besluttet. Der iværksættes en intern evaluering af tilbuddet i foråret 2023. Børne- og Skoleudvalget får forelagt evalueringsdesignet for junioraftenklubberne.

 

Sagsbeskrivelse:

Siden 1.januar 2020 har det været gratis at deltage i aftenklub i alle distrikter. Aftenklubberne er et tilbud til børn på 4. til 6. klassetrin. Det varierer, hvor mange aftener og timer der er aftenklub i distrikterne.

 

Der gennemføres en intern evaluering af junioraftenklubberne med henblik på at afdække følgende målsætninger:

-          Det er trygt og attraktivt at komme i aftenklubberne for børnene i målgruppen.

-          Børnene, der kommer i aftenklubben, hjælpes ind i gode relationer med andre børn og voksne.

-          Børnene, der kommer i aftenklubben bliver inddraget i valg af aktiviteter.

-          Børn, der ikke deltager i aftenklubben, deltager i andre fritidsaktiviteter i andre fritidsarenaer.

 

Evalueringsdesignet er vedhæftet sagen og præsenteres på udvalgsmødet.

 

Evalueringens hovedresultater præsenteres for Børne- og Skoleudvalget inden sommerferien.

 

Min Christensen, Leder af Fredericia Fritid deltager under punktet.

Økonomiske konsekvenser

Evalueringen udarbejdes inden for rammen.

Vurdering

Forvaltningen vurderer,

-          at evalueringen giver et godt afsæt for at videreudvikle aftenklubberne i overensstemmelse med brugerne, og den retning som er sat i fritidspolitikken for unge.

-          at evalueringen bidrager til måden hvorpå der gennemføres fritidsmiljøvurderinger af fritidstilbud og ungemiljøer i de kommende år.

Indstillinger

Direktionen indstiller, at Børne- og Skoleudvalget godkender evalueringsdesignet for junioraftenklubberne.

Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 23-02-2023

Godkendt.

Punkt 7 Orienteringssag: Status på fritidspolitikken for unge

Sagsresumé

På Børne- og Skoleudvalgsmødet den 5.maj 2022 blev udvalget orienteret om status på implementering af fritidspolitikken for unge gennem seks udviklingsspor. I Budget22 og Budget23 er der afsat nye midler samt omfordelt midler til at understøtte de seks udviklingsspor. Børne- og Skoleudvalget samt Unge og Uddannelsesudvalget får en status på arbejdet med udviklingssporene.

 

Sagsbeskrivelse:

Byrådet godkendte i 2021 en fritidspolitik for unge ”Fritiden er fremtiden” med henblik på at understøtte børn og unges trivsel og sundhed.

Børne- og Skoleudvalget besluttede 27.okt. 2021 seks udviklingsspor. Sporene udvikles i varierende grad og tempi og sikrer tilsammen en fuld implementering af fritidspolitikkens indhold og politiske prioriteter inden for fritidsområdet. De seks udviklingsspor er:

 

  1. En uundværlig ungdomsskole: Nye aktiviteter udvikles og igangsættes
  2. Udvikling af Fritidsmiljøet Ungdommens Hus. Der er tale om et udviklingsspor, der går på to ben. Fritidsmiljøet Ungdommens Hus inde og fritidsmiljøet Ungdommens Hus ude.
  3. Udvikling af Ungemiljøet i Taulov-Skærbæk området
  4. Fritidspolitikken ind i den kommunale hverdag: Omhandler skolerne/ungdomsuddannelserne, social-/beskæftigelsesområdet, ungeindsatsen, gadeplansindsatsen, ferieindsatsen m.m.
  5. Et stærkt foreningssamspil: Ungemiljøer og foreninger går i dialog, udvikler og afprøver i samspil med unge
  6. Demokrati og inddragelse; Metoder til inddragelse, samspilsformer med Ungebyråd, Studieforum, elevråd m.v.

Børne- og Skoleudvalget fik 5.maj 2022 første status på implementering af fritidspolitikken. Børne- og Skoleudvalget og Unge- og Uddannelsesudvalget får med denne sag anden status.

På udvalgsmødet deltager Min Guldberg Christensen, leder af Fredericia Fritid, og Rasmus Balder Holmgaard Larsen, chef for Unge og Uddannelse. Her vil resultaterne i relation til udviklingssporene uddybes.

Økonomiske konsekvenser

I Budget22 fik fritidsområdet tilført følgende driftsmidler:

Flere tilbud i ungdomsskolen, 1,500 mio. kr. årligt. Status: Aktiviteter igangsat.

Fritidsmiljøer for unge, 1,000 mio. kr. årligt. Status: Fritidspædagog ansat.

Styrkelse af gadeplanindsatsen, 0,590 mio. kr. i 2022 og 1,000 mio. kr. i overslagsåren. Status: Fritidspædagog ansat.

 

I Budget23 er der tilført driftsmidler til:

Fritidspas: 400.000 kr. fra 2024.

Ungdomsskolen: 242.000 kr. i 2023 og 580.000 kr. i 2024 og frem.

Vurdering

Forvaltningen vurderer, at der er en god fremdrift på de seks udviklingsspor, og indsatserne imødekommer fritidspolitikkens mål.

Indstillinger

Direktionen indstiller at orienteringen tages til efterretning.

Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 23-02-2023

Orienteringen taget til efterretning.

Punkt 8 Orienteringssag: Status på TRIVSEL+ projektet

Sagsresumé

Børne- og Skoleudvalget samt Unge- og Uddannelsesudvalget har i 2022 løbende fået en orientering omkring TRIVSEL+ projektet, hvor en ny samarbejdsform på tværs af 0-25 års området skal sikre en hurtigt reagerende, smidig, rettidig og velfungerende trivselsorganisering. Der arbejdes med at opnå en systematik på tværs af forvaltninger, afdelinger, fagpersoner og døgn, når et barn eller ung er i mistrivsel. De to udvalg vil også i 2023 få en løbende status på TRIVSEL+ projektet.

 

Sagsbeskrivelse:

Udvalget blev på udvalgsmøde i september 2022 præsenteret for TRIVSEL+ datapakken, som er et af de tre produkter, projektet leverer til at understøtte den samlede TRIVSEL+ systematik.

Projektet er fortsat i stor fremdrift og udvalget præsenteres på udvalgsmødet for det andet produkt af tre, som projektet skal leverer på. Dette produkt er TRIVSEL+ trappen.

TRIVSEL+ trappen skal skabe et fælles sprog, et fælles udgangspunkt og en på tværs gående ramme for arbejdet med trivsel og mistrivsel hos børn og unge i 0-25 års området. TRIVSEL+ trappen er en samling/kombination af de modeller, der hidtil har været anvendt i arbejdet med trivsel lokalt i forvaltninger og afdelinger.

 

Udvalget præsenteres endvidere for de seneste resultater fra og effekter af de prøvehandlinger, der er foretaget med udvalgte elementer i den samlede TRIVSEL+ samarbejdsform.

 

Under punktet deltager Rasmus Balder Larsen, chef for Unge og Uddannelse og projektejer af TRIVSEL+.

Økonomiske konsekvenser

Ingen

Vurdering

Forvaltningen vurderer, at der er god fremdrift i Trivsel+ projektet og god tilkobling på tværs af 0-25 års området.

Indstillinger

Direktionen indstiller at orienteringen tages til efterretning.

Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 23-02-2023

Orienteringen taget til efterretning.

Punkt 9 Orienteringssag: Resultat af Ungeprofilundersøgelsen 2023

Sagsresumé

Ungeprofilundersøgelsen er en årlig spørgeskemaundersøgelse, der giver kommunen viden om unges trivsel, sundhed, livsopfattelse og livssituation. På mødet præsenteres udvalget for resultaterne for den netop afsluttede undersøgelse, samt hvilke tendenser resultaterne indikerer. Sagen er til orientering i både Unge- og Uddannelsesudvalget og Børne- og Skoleudvalget.

 

Sagsbeskrivelse:

Ungeprofilundersøgelsen er et redskab til at afdække unges trivsel, sundhed, livsopfattelse og livssituation. Undersøgelsen er udformet som et spørgeskema målrettet unge fra 7.-9. klasse, 10. klasse og ungdomsuddannelser.

 

Ungeprofilundersøgelsen giver værdifuld viden om temaer som bl.a. ensomhed, fravær, fritid og brug af rusmidler. Her klarlægger resultaterne tendenser for områder, hvor der er særlig risiko for psykisk mistrivsel blandt børn og unge.  En øget viden er med til at målrette Fredericia Kommunes eksisterende og planlagte indsatser overfor unge, såsom mellemformer og Trivsel+.

 

Foruden et overordnet billede af trivslen blandt Fredericia kommunes unge, giver ungeprofilundersøgelsen viden om 7.-9. klasse på distrikts- og skoleniveau, som bruges aktivt til at handle på lokale tendenser.


Ungeprofilundersøgelsen er udført i Fredericia Kommune i 2012, 2015, 2021 og senest i efteråret 2022. Samtlige skoler og uddannelsesinstitutioner i Fredericia deltog i undersøgelsen i både 2021 og 2022. Svarprocenten i den seneste undersøgelse i efteråret 2022 er ca. 80 pct., hvilket er en stigning på ca. 10 pct. point fra sidste undersøgelse.


På mødet vil udvalget blive præsenteret for resultaterne af ungeprofilundersøgelsen 2023, og disse vil blive sammenholdt med resultaterne fra tidligere undersøgelse.

Kirstine Christensen, udviklingskonsulent i Sekretariat for Børn, Unge og Kultur, deltager på mødet og fremlægger resultaterne.

Økonomiske konsekvenser

Ungeprofilundersøgelsen har en årlig omkostning på 60.900 kr.

Vurdering

Forvaltningen vurderer, at øget viden om forskellige målgrupper af unge i Fredericia er værdifuld i forhold til udvikling og udmøntning af kommunale indsatser. Ungeprofilanalysen bidrager til et samlet billede af trivslen blandt unge i Fredericia, og undersøgelsens resultater indgår i udviklingsarbejdet i ungeenheden, i praksis ude på skoler og uddannelsesinstitutioner og i indsatser i forbindelse med børn og unges trivsel i regi af det tværsektorielle sundhedssamarbejde i regionen.

Indstillinger

Direktionen indstiller, at orienteringen tages til efterretning.

Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 23-02-2023

Orienteringen taget til efterretning.

Punkt 10 Orienteringssag: Besøg af børn fra Fredericias venskabsby Ilullisat

Sagsresumé

Gennem mere end 50 år har Fredericia haft Ilulissat som venskabsby. Hvert år kommer der børn fra Ilulissat på skoleophold i Fredericia og omegn. Børnene bor hos værtsfamilier og går på den lokale skole ofte sammen med værtsfamiliens børn. I foråret 2023 forventes 35 børn på ophold i Danmark i perioden fra 17. april til 2.juni. Det er Grønlandsudvalget, der forestår koordineringen af børnenes ophold i Fredericia.

 

Sagsbeskrivelse:

Det har siden 1969 været en fast tradition, at Fredericia tager imod besøg af børn fra kommunens venskabsby Ilulissat på Vestgrønland.

Alle elever i 5. klasse i Ilulissat får tilbudt at komme til Danmark i syv uger. 5. klasse i Grønland svarer til 4. klasse i Danmark. Det er frivilligt for børnene, om de vil deltage i det syv uger lange ophold til Fredericia.

Børnene fra Ilulissat bor hos en værtsfamilie og går i skole under opholdet.

Fredericia Kommune har et grønlandsudvalg af frivillige borgere, der varetager koordineringen af børnenes ophold, sammen med en koordinator/lærer i Ilulissat.

I foråret 2023 forventer Grønlandsudvalget at skulle finde værtsfamilier til 35 børn.

Børnene ankommer til Danmark mandag d. 17. april. De er på lejrskoleophold på Børnenes Vel i Høll den først uge, indtil de bliver hentet af deres værtsfamilier lørdag d. 22. april 2023. De begynder i skole mandag d. 24. april. Hjemrejsen er 2.juni.

Grønlandsudvalget afholder et hygge-arrangement for alle de grønlandske børn og alle værtsfamilier i Madsby Legepark. Det sker søndag d. 14. maj 2023. Børne- og Skoleudvalget er velkommen til at deltage.

Økonomiske konsekvenser

Børnenes ophold finansieres inden for Grønlandsudvalget ramme. Værtsfamilier modtager ikke noget for at være værtsfamilie, men de deltager i lodtrækningen om en rejse for to voksne til Ilulissat i en uge i forbindelse med børnenes hjemrejse.

Det er børnenes forældre samt Avannaata Kommunia der dækker udgiften til børnenes flyrejse.

Vurdering

Ingen

Indstillinger

Direktionen indstiller at orienteringen tages til efterretning.

Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 23-02-2023

Orienteringen taget til efterretning med den tilføjelse at venskabsbysamarbejdet med Ilulissat evalueres inden sommerferien.

Punkt 11 Orienteringssag: Drøftelse af temaer fra KLs Børn og Unge Topmøde 2023

Sagsresumé

KL har afholdt Børn & Unge Topmøde den 26.-27. januar 2023 i Aalborg Kongres & Kultur Center under temaet ’Trivsel og stærke børnefællesskaber’. Børne- og Skoleudvalget har deltaget i topmødet. Under punktet drøfter udvalget den inspiration de har fået på topmødet i relation til udvalgets kommende indsatser og opgaver.

 

Sagsbeskrivelse:

Børn & Unge Topmødet er KL’s årlige kommunalpolitiske konference på børne- og ungeområdet. Topmødet er for kommunalpolitikere, forvaltningsdirektører og -chefer, samt alle øvrige interessenter på 0-18-årsområdet. Børne- og Skoleudvalget deltager hvert år på konferencen sammen med direktør og chefer for børn- og ungeområdet.

 

Årets hovedtema er ´Trivsel og stærke børnefællesskaber´.

Børn og unges trivsel er også et hovedtema for Børne- og Skoleudvalg, når der i løbet af 2023 skal udarbejdes en ny sammenhængende Børne- og Ungepolitik i Fredericia Kommune.

Inspiration fra KLs Børn & Unge Topmøde drøftes. 

Økonomiske konsekvenser

Ingen

Vurdering

Ingen

Indstillinger

Direktionen indstiller at Børne- og Skoleudvalget drøfter relevante temaer fra KLs Børn & Unge Topmøde.

Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 23-02-2023

Drøftet.

Punkt 12 Orientering (Lukket)

Punkt 13 Underskriftsside

Sagsresumé

Udvalget skal godkende beslutningsprotokollen.

 

Sagsbeskrivelse:

Udvalget skal godkende beslutningsprotokollen

 

For at godkende beslutningsprotokollen, skal hvert medlem underskrive ved at trykke på Godkend i First Agenda.

 

Indstillinger

Fagafdelingen indstiller