Unge- og Uddannelsesudvalget - 01-05-2023

Referat
Dato:
Mandag, 1 maj, 2023 - 08:30
Hent som fil:
Dagsorden publiceret:
Onsdag, 26 april, 2023 - 12:03
Referat publiceret:
Onsdag, 3 maj, 2023 - 14:47

Punkt 1 Godkendelse af dagsorden

Beslutning i Unge- og Uddannelsesudvalget den 01-05-2023

Godkendt.

Punkt 2 Beslutningssag: Årsrapport fra UU Fredericia

Sagsresumé

Fredericia Kommune prioriterer uddannelsesvejledning til alle unge i grundskolen og har det som ét af deres indsatsområder i den gældende uddannelsespolitik at have en uddannelsesvejledning i særklasse. Udvalget har løbende investeret i uddannelsesvejledning og i aktiviteter, som især har fokus på, at flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse, og at flere unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse. Som en del af ”Lov om en kommunal indsats for unge under 25 år” er det obligatorisk, at kommunen udarbejder en årsrapport, hvor der sættes politiske pejlemærker for det kommende år. På udvalgsmødet deltager leder af Uddannelse, Anders Ladegaard.

 

Sagsbeskrivelse:

På mødet d. 5. april 2022 pegede Unge- og Uddannelsesudvalget på følgende temaer og målsætninger:

 

  • De nationale målsætninger, 90 % målsætningen og halveringsmålsætningen, skal fortsat være centrale pejlemærker
  • Hovedformålet er, at de unge vælger rigtigt første gang og at frafaldet minimeres
  • Et nyt fokus på vejledning rettet mod velfærdsuddannelser som lærer, pædagog, sygeplejerske og SOSU
  • Mere fokus på ung til ung aktiviteter og indsatser
  • Fokus på nuværende og ny EUD strategi, herunder DM i Skills
  • Uddannelsespolitikken, EUD strategien, ungeenheden og de nationale målsætninger skal spille sammen

 

På udvalgsmødet deltager leder af Uddannelse, Anders Ladegaard, som giver en status på temaerne og målsætningerne, samt en gennemgang af overgangen til ungdomsuddannelse for eleverne i 9. og 10. klasse. På baggrund af denne status drøfter og fastsætter udvalget temaer og målsætninger for det næste år.

Økonomiske konsekvenser

Ingen.

Vurdering

Det er forvaltningens vurdering, at arbejdet med de indsatsområder, der blev formuleret i april 2022, bør fortsætte.

Indstillinger

Forvaltningen indstiller til Unge- og Uddannelsesudvalget, at:
 

  1. Udvalget tager årsrapporten til efterretning
  2. Udvalget drøfter og beslutter indsatser og forventninger til 2023/24. 

Beslutning i Unge- og Uddannelsesudvalget den 01-05-2023

Ad 1) Årsrapporten taget til efterretning

Ad 2) Arbejdet med de nuværende indsatsområder, der blev formuleret i april 2022, jf. ovenstående, fortsættes. Punkt 2 omformuleres til: Fravalg og omvalg minimeres

 

Punkt 3 Beslutningssag: NExTWORK indsatsen

Sagsresumé

For at styrke beskæftigelsesindsatsen for aktivitetsparate unge i alderen 18-29 år på uddannelseshjælp i Fredericia foreslår forvaltningen at indgå i Rockwool Fondens indsats, NExTWORK. NExTWORK er en beskæftigelsesrettet, gruppebaseret indsats med et stærkt fokus på hurtigt at udvikle en arbejdsidentitet hos de unge gennem tilknytning til lokale virksomheder. I denne sag skal Unge- og Uddannelsesudvalget træffe beslutning om tilbuddet fra NExTWORK og prioritering af ressourcer hertil.

 

Sagsbeskrivelse:

Antallet af aktivitetsparate unge i alderen 18-29 år er stigende i Fredericia. Fra maj 2022 til april 2023 er antallet steget med 12% fra 199 unge til 222 unge. For at modvirke denne tendens er det nødvendigt at arbejde på nye måder med de unge, så de hurtigere og mere effektivt kommer i job eller uddannelse, og derfor ønsker Ungeenheden at indgå i Rockwool Fondens NExTWORK-indsats, som både er velprøvet og dokumenteret har en høj effektivitet ift. at hjælpe unge aktivitetsparate i job og uddannelse.

 

NExTWORK er en beskæftigelsesindsats for aktivitetsparate unge i alderen 18-29 år, som har vist gode resultater i andre kommuner. Indsatsen er udarbejdet på baggrund af forskningsbaseret viden og er udviklet af ROCKWOOL fondens Interventionsenhed i samarbejde med unge, kommuner og virksomheder. I alt seks kommuner og ca. 700 hundrede unge har indgået i samarbejdet med ROCKWOOL Fonden og har deltaget i NExTWORK pilotprojektet, og indsatsen forventes at udbredes til flere kommuner i løbet af 2023 og årene frem. Ungeenheden har været i dialog med ROCKWOOL Fonden med henblik på at afsøge mulighederne for at deltage i projektet.


Et kerneelement i indsatsen er at skabe netværk mellem de unge og virksomheder. De unge starter i praktikforløb, som de selv har valgt, og som de har mulighed for at skifte undervejs i forløbet. Sideløbende med praktikforløbet indgår de i en gruppe af unge på 6-8 personer, hvor de kan finde støtte og sparre med andre unge om arbejdserfaringer. NExTWORK er karakteriseret ved at være en ”mange til mange” indsats frem for ”én til én” indsats. Samlet set giver indsatsen de unge mulighed for at afprøve forskellige brancher og at opbygge en arbejdsidentitet.
 

Aktuelle tal på baggrund af 700 unge fra NExTWORK viser at:

  • 80-90% af de unge deltager aktivt i indsatsen
  • 60-80% blandt de aktive har været i praktik
  • 50-60% af de unge afsluttes til job eller uddannelse (andre fraflytter, fylder 30 år eller afsluttes til anden indsats)

 

NExTWORK-indsatsen skal drives af et dedikeret team, der faciliterer ungenetværk og giver sparring til både de unge og virksomhederne. Teamet består af 3,5 årsværk fordelt på tre ungevejledere og en halvtids psykolog. Som en del af NExTWORK-indsatsen forpligter man sig som kommune til i minimum 1½ år at opretholde denne bemanding og NExTWORKs tilgang, mens man indgår i et randomiseret forskningsprojekt for at undersøge effekten af indsatsen. NExTWORK bidrager med et færdigudviklet og gennemafprøvet koncept, yder kompetenceudvikling til alle medarbejdere, der arbejder med indsatsen, så de har de rette redskaber til at facilitere gruppeforløb, og NExTWORK sparrer også med kommunen efter behov samt faciliterer et tværkommunalt netværk med de deltagende kommuner.

 

Indsatsen har et primært fokus på at skabe en arbejdsidentitet hos de unge. Ved at komme i arbejde først, får de unge mulighed for at arbejde med nogle af deres andre udfordringer. Beskæftigelse er således det primære fokus, hvor arbejdsidentiteten anvendes som løftestang i forhold til evt. andre udfordringer i de unges liv. NExTWORK-indsatsen indeholder fire aktiviteter:
 

  1. Match-events med virksomheder
  2. Ungenetværk
  3. Praktikker
  4. Virksomhedsnetværk


På mødet præsenteres udvalget for NExTWORK indsatsen, hvordan den passer ind i en ny tilgang til beskæftigelsesindsatsten for unge samt et prioriteringsforslag, der sikrer de nødvendige medarbejderressourcer til indsatsen.

Økonomiske konsekvenser

NExTWORK afholder udgifter til kompetenceudvikling og den digitale platform tilknyttet indsatsen. I indsatsen indgår 3,5 årsværk, som kan findes gennem omprioritering af midler i Ungeenheden, som det fremlægges i prioriteringsforslaget.

Vurdering

Forvaltningen vurderer, at NExTWORK indsatsen vil være værdifuld i Ungeenhedens arbejde med at finde effektfulde, nye måder at hjælpe unge i Fredericia på, samt at det vil et nødvendigt tiltag til unge i målgruppen, der er langt fra arbejdsmarkedet. NExTWORK indsatsen vil udvikle medarbejdernes kompetencer og skabe endnu bedre muligheder for, at flere unge kommer i beskæftigelse og uddan-nelse. NExTWORK vurderes derfor at være et nyt og betydningsfuldt tilbud i den samlede beskæftigel-sesindsats i Ungeenheden.

Indstillinger

Forvaltningen indstiller til Unge- og Uddannelsesudvalget, at:
 

  1. Udvalget godkender, at forvaltningen indgår et samarbejde med NExTWORK.
  2. Udvalget godkender prioriteringsforslaget hertil.

Beslutning i Unge- og Uddannelsesudvalget den 01-05-2023

Ad 1) Godkendt

Ad 2 ) Godkendt

Punkt 4 Beslutningssag: Inddragelse af unge i klima og bæredygtighed i Fredericia

Sagsresumé

En del af byrådets strategi ”Fredericia For Verdensmålene” er, at unge i Fredericia skal have mulighed for at bidrage til en bæredygtig fremtid. På Klima-, Energi og Miljøudvalgets møde d. 4. april 2022, punkt 8, blev der truffet beslutning om afholdelse af et ungeklimatopmøde, der kan inddrage og inspirere unge i den grønne omstilling. I denne sag bliver Unge- og Uddannelsesudvalget og Klima-, Energi og Miljøudvalget præsenteret for nye forslag til, hvordan unge i Fredericia kan inddrages aktivt ift. klima og bæredygtighed i Fredericia samt en procesplan for etableringen af et klima/bæredygtighedsevent i efteråret 2023.

 

Sagsbeskrivelse:

Fredericia Kommune stemplede med ”Fredericia For Verdensmålene” ind i klimakampen og forpligtede sig til at arbejde med bæredygtighed i alle henseender. Et tema i arbejdet med verdensmålene er ”læring, handlekraft og fællesskaber”, hvilket blandt andet betyder, at alle i kommunen skal opleve, at de kan bidrage til den grønne omstilling.

Fredericia Kommune skal også være attraktivt i fremtiden. Det er derfor vigtigt at vi skaber platforme og muligheder for at de unge selv kan skabe handlinger ift. klima i Fredericia og hvor de kan inspirere og udfordre os som kommune.

I 2022 blev det besluttet at afholde et ungeklimatopmøde i oktober. Ungeklimatopmødet blev imidlertid udskudt, og der er lagt en ny procesplan for afholdelse af et klima/bæredygtighedsevent i 2023 med et særligt fokus på, hvordan eventet kan skabes af de unge til de unge. I denne sag vil udvalget orienteres for den foreløbige procesplan for afholdelse af ungeklimatopmødet samt forslag til, at der prioriteres 50.000 kr. fra midler til klimaindsatser til dette samt en drøftelse af, hvordan der kan prioriteres en halvtids medarbejderressource, som kan være tovholder på dette.

Økonomiske konsekvenser

Det blev i 2022 vurderet, at ungeklimatopmødet kunne holdes inden for et budget på 50.000 kr. og kunne finansieres gennem midler afsat til klimaaktiviteter. Erfaringer fra sidste år, at der herudover er brug for en halv tids medarbejderressource som tovholder.

Vurdering

Forvaltningen vurderer, at et klima/bæredygtighedsevent for unge vil bidrage til, at de unge bliver inddraget i klimakampen og få indsigt i, hvordan de selv kan bidrage til den og give vigtige input til os som kommune.

Indstillinger

Forvaltningen indstiller til Unge- og Uddannelsesudvalget og Klima-, Energi og Miljøudvalget, at:

  1. Klima-, Energi og Miljøudvalget godkender prioriteringen af 50.000 kr. til et klima/bæredygtighedsevent i efteråret 2023.
  2. Udvalgene godkender procesplanen.

Beslutning i Klima-, Energi- og Miljøudvalget den 24-04-2023

1. Godkendt.

2. Godkendt.

Beslutning i Unge- og Uddannelsesudvalget den 01-05-2023

Ad 2) Unge- og Uddannelsesudvalget har stor sympati for forslaget, men det er ikke muligt at afsætte ressourcer til eventet i år.

Punkt 5 Beslutningssag: Forslag til etablering af ny midtbyklub

Sagsresumé

I henhold til Budget23 er der i 2023 igangsat et arbejde om etablering af et klubtilbud/ungemiljø for unge fra 7.klasse og op til 18 år i midtbyen. På mødet i Børne- og Skoleudvalget d. 19. januar 2023, punkt 6 samt på mødet i Unge- og Uddannelsesudvalget d. 24. januar 2023, punkt 5, besluttede udvalgene, at forvaltningen skulle arbejde videre med en konkretisering af en placering af en midtbyklub/ungemiljø. I denne sag bliver udvalget præsenteret for tre konkrete forslag til driftsmodeller, som der skal træffes beslutning om.

 

Sagsbeskrivelse:


For at understøtte arbejdet med unges trivsel og sundhed i Fredericia, ønsker byrådet at etablere et klubtilbud i midtbyen. På baggrund af både Børne- og Skoleudvalgets og Unge- og Uddannelsesudvalgets indledende drøftelser på møderne hhv. d. 19. og 24. januar 2023 har forvaltningen udarbejdet tre forslag til driftsmodeller.
 

De tre driftsmodeller tager alle sit udgangspunkt i en placering på Ungdommens Hus og med åbningstid mandag aften, da Ungdommens Hus normalvis holder lukket her.

 

De tre driftsmodeller fremstiller og forholder sig derudover til fire overordnede elementer:

  • Frekvens
  • Indhold
  • Personaledækning og ressourcer
  • Opmærksomhedspunkter i hhv. et unge-, et medarbejder- og et økonomisk perspektiv

 

Jf. bilaget vil rammen for de 3 driftsmodeller tage udgangspunkt i en placering på Ungdommens Hus, en åbningstid mandag eftermiddag/aften samt en bemanding med 2 medarbejdere tilknyttet (1 medarbejder fra hhv. Ungemiljøerne og Ungdommens Hus). Frekvensen for afvikling af ungeaftener vil variere i de 3 driftsmodeller og operere i følgende spænd: Hhv. én gang om måneden, én gang hver 14. dag og én gang om ugen.

 

På udvalgsmødet deltager Min Guldberg Christensen, leder af Fredericia Fritid. Her vil detaljer og perspektiver samt konsekvenser ift. de tre opstillede driftsmodeller uddybes.

Økonomiske konsekvenser

Etableringen af midtbyklubben udvikles og etableres inden for det eksisterende budget i Fredericia Fritid.
 

Afhængigt af valget af driftsmodel for midtbyklubben, vil der være indirekte økonomiske konsekvenser i forskelligt omfang. F.eks. vil udvidet tilstedeværelse på Ungdommens Hus’ matrikel medføre merforbrug i driftsmidler. Derudover kan der, afhængigt af hvilke medarbejdere der forventes at løse opgaven, blive tale om merforbrug i lønudgifter, idet antallet af eftermiddags- og aftentimer for den enkelte medarbejder stiger og udløser et større tillæg i henhold til arbejdstidsaftalen.

Vurdering

Forvaltningen vurderer, at etablering af midtbyklubben kan lade sig gøre på Ungdommens Hus, og de tre driftsmodeller alle kan implementeres inden for nuværende budgetramme.

Forvaltningen vil anbefale driftsmodel 1, da den har mindst mulig effekt på kvaliteten i de eksisterende fritidsmiljøer, der leverer medarbejderressourcer til det nye tilbud.

Indstillinger

Forvaltningen indstiller til Unge- og Uddannelsesudvalget, at:

  1. En ny midtbyklub etableres ud fra driftsmodel 1.

Beslutning i Unge- og Uddannelsesudvalget den 01-05-2023

Ad 1) Afvist.

I lyset af den nuværende økonomiske situation på børne- og ungeområdet finder Unge- og uddannelsesudvalget det ikke hensigtsmæssigt på nuværende tidspunkt at iværksætte et nyt tilbud, der kræver personaleressourcer. Såfremt der politisk fortsat ønskes etableret en midtbyklub, bør det rejses ifm. budgetforhandlingerne for 2024, således at de nødvendige midler tilføres til indsatsen.

 

Punkt 6 Orienteringssag: Status på fritidsmiljøvurdering

Sagsresumé

Visionen for fritidsområdet i Fredericia er, at alle børn og unge altid har et trygt sted at være i deres fritid, hvor de udvikler sig og føler sig uundværlige. For at sikre den høje kvalitet i de kommunale fritidstilbud, er forvaltningen i gang med at udvikle et redskab til fritidsmiljøvurdering. I denne sag orienteres Unge- og Uddannelsesudvalget og Børne- og Skoleudvalget om status på udviklingen af fritidsmiljøvurderingskonceptet. På udvalgsmødet deltager Min Guldberg Christensen, leder af Fredericia Fritid.

 

Sagsbeskrivelse:

Der findes forskellige greb til at sikre kvalitet i pædagogisk praksis, f.eks. har dagtilbudsområdet en tilsynsmodel.  For at skabe endnu mere kvalitet i de kommunale fritidstilbud, arbejder forvaltningen på at udvikle et tilsvarende, systematiseret redskab her til, som kaldes ”Fritidsmiljøvurdering”. Fritidsmiljøvurderinger vil i første omgang køre som prøvehandlinger, hvorefter der samles op på erfaringerne med udviklingen af kvaliteten og måden at måle det på.
 

Formålet med de kommende fritidsmiljøvurderinger er kvalitetsforbedring lokalt, så alle børn og unge oplever en høj kvalitet uanset hvornår og hvor meget, de er en del af tilbuddene. Fritidsmiljøvurderinger bliver et dialogbaseret udviklingsredskab, som beskæftiger sig med, hvad fritidspædagogisk kvalitet er, og hvordan denne forbedres, og der er ikke tale om tilsyn i samme forstand som på dagtilbudsområdet. Med fritidsmiljøvurderinger vil tilbud derfor ikke kunne kategoriseres som ”ikke-godkendt”, men vil i stedet kunne identificere lokale udviklingsområder.

 

Formålet med at have fritidsmiljøvurderinger er blandt andet:

  • At sætte en fælles retning og ramme for hvordan vi taler om kvalitet i vores kommunale fritidstilbud
  • At arbejde systematisk og eksplicit med kvalitetsbegrebet i fritidspædagogiske sammenhænge på tværs af ledelse, medarbejdere og borgere
  • At generere et handlingsrettet redskab hvor dialog om kvalitet er omdrejningspunktet ud fra på forhånd definerede parametre

 

Fritidsmiljøvurderingerne vil basere sig på tre elementer, som alle har betydning for kvalitet i børn og unges fritidsliv: Forskning og evidensbaseret viden, data og praksiserfaringer. Ud fra disse vil der være 6 tematikker, der systematisk er indarbejdet i konceptet:

  • Alsidig personlig udvikling
  • Fællesskaber
  • Demokrati og inddragelse
  • Betydningsfulde voksne
  • Forældre
  • Pædagogisk ledelse


Systematikken omkring brugen af fritidsmiljøvurderinger beror sig på et kvalitetsflow med et årshjul, som det også er kendt fra dagtilbudsområdet. Her sikrer et observations-, data- og samtalebaseret setup fundamentet for arbejdet med kvalitet i det enkelte fritidstilbud. På den måde vil både observationer, interviews og spørgeskemaer med børn/unge, forældre og medarbejdere belyse de seks temaer – og med fokus på inddragelse af både børn/unge/forældre, som er en del af tilbuddet, og børn/unge/forældre som ikke har valgt at benytte sig af tilbuddet.

 

På udvalgsmødet deltager Min Guldberg Christensen, leder af Fredericia Fritid. Her præsenteres status for udviklingen af fritidsmiljøvurderingskonceptet både ift. proces og indhold.

Økonomiske konsekvenser

Ingen

Vurdering

Forvaltningen vurderer, at fritidsmiljøvurderinger vil bidrage til et mere systematisk og handlingsrettet arbejde med kvalitet i de kommunale fritidstilbud, som vil bidrage til et trygt og udviklende fritidsmiljø for børn og unge i Fredericia Kommune.

Indstillinger

Forvaltningen indstiller til Unge- og Uddannelsesudvalget og Børne- og Skoleudvalget, at:
 

  1. Udvalgene tager orienteringen til efterretning.

Beslutning i Unge- og Uddannelsesudvalget den 01-05-2023

Ad 1) orienteringen taget til efterretning.

Punkt 7 Orienteringssag: Status på F**weeks

Sagsresumé

F**weeks er en række aktiviteter i skoleferierne målrettet unge i alderen 13-25 år bosiddende i Fredericia. I denne sag orienteres Unge- og Uddannelsesudvalget om evalueringen af F**weeks i sommerferien 2022 samt en status på de planlagte aktiviteter i sommerferien 2023. På udvalgsmødet deltager Min Guldberg Christensen, leder af Fredericia Fritid.

 

Sagsbeskrivelse:

F**weeks er en pallette af forskellige typer af aktiviteter, som giver unge i Fredericia noget at glæde sig til i deres skoleferier, og som fokuserer på fællesskaber, sjov og gode oplevelser hos de deltagende. Den primære målgruppe er unge i alderen 13-25 år bosiddende i Fredericia herunder unge i udsatte positioner, så de også i ferierne har adgang til struktur, indhold og betydningsfulde voksne.


Formålet med F**weeks er overordnet set:

  • At gøre ferierne til et højdepunkt blandt alle børn og unge som tilbringer disse hjemme i Fredericia?.
  • At modvirke ukonstruktiv fritid blandt unge i ferierne ved at tilbyde struktur, muligheder og nem adgang til betydningsfulde voksne?.
  • At gøre Fredericia til en attraktiv destination for børnefamilier og unge fra andre kommuner?.

 

I forbindelse med Budget23 udvides F**Weeks til også at omfatte aktiviteter i andre skoleferier end sommerferien. Til hver ferie udarbejdes et aktivitetskatalog, som har til formål at tilgodese forskellige typer af unge med forskellige interesser samt forskellige forudsætninger for at deltage. Det betyder, at der bl.a. vil være:

  • Aktiviteter, der er åbne for alle unge, men også aktiviteter hvor unge særligt opfordres til deltagelse
  • Aktiviteter med og uden forhåndstilmelding
  • Aldersdifferentierede aktiviteter (f.eks. 18+ aktiviteter)
  • Aktiviteter placeret med geografisk adspredelse i kommunen
  • Aktiviteter, der faciliteres af ressourcepersoner, der hver har et stort kendskab til de givne aktiviteter.

Derudover vil aktivitetskatalogerne være afstemt ift. forskellige parametre, herunder ferieperiodens længde samt årstid. Sommerferien er den næstkommende skoleferie, og aktivitetskataloget her til forventes klar til tryk pr. 1. april 2023.

 

Fredericia Fritid er ansvarlig for planlægning, afvikling og evaluering af samtlige F**Weeks aktiviteter.


På udvalgsmødet deltager Min Guldberg Christensen, leder af Fredericia Fritid. Her præsenteres hhv. evalueringsmateriale fra F**Weeks sommerferien 2022 samt status for F**Weeks 2023 med særligt fokus på sommerferien.

Økonomiske konsekvenser

Med Budget 23 blev der afsat 1.150.000 kr. til F**Weeks, så der foruden skolernes sommerferie også kunne planlægges aktiviteter i andre skoleferier, herunder skøjtebane på Gasværksgrunden, når det er klimamæssigt og energimæssigt forsvarligt. I forbindelse med de kompenserende tiltag reduceres budgettet med 500.000 kr. i 2023, så F**Weeks samlede budget er på 650.000 kr. i indeværende år. Konsekvenserne af denne besparelse er, at der vil være færre aktiviteter i sommerperioden med eksterne leverandører, hvilket vil indebære et større fokus på sociale aktiviteter, egne aktiviteter og udvalgte højdepunkter. Besparelsen vil desuden betyde, at der ikke vil være skøjtebane på Gasværksgrunden i indeværende år.

Vurdering

Forvaltningen vurderer, at der med de planlagte aktiviteter for F**Weeks tilgodeses flest mulige målgrupper inden for det afsatte budget.

Indstillinger

Forvaltningen indstiller til Unge- og Uddannelsesudvalget, at:
 

  1. Udvalget tager orienteringen til efterretning.

Beslutning i Unge- og Uddannelsesudvalget den 01-05-2023

Ad 1) Orienteringen taget til efterretning.

Punkt 8 Orienteringssag: Status på Studiestartsevent 2023

Sagsresumé

Studiestartsevent er et initiativ under Studieby Fredericia, der har til formål at udvikle et attraktivt unge- og uddannelsesmiljø i Fredericia. I denne sag orienteres udvalget om status på planlægningen af dette års studiestartsevent. På mødet deltager Kirstine Christensen, udviklingskonsulent i Sekretariat for Børn, Unge og Kultur.

 

Sagsbeskrivelse:

Som en del af byrådets uddannelsespolitik 2021-2025 arbejdes der med videreudvikling af Fredericia som attraktiv studieby. En af de aktiviteter, der skaber fællesskaber på tværs af uddannelsesinstitutionerne, er det årlige studiestartsevent. Arrangementet afholdes for elever og studerende i 10. klasse, på ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser i Fredericia Kommune. I år afholdes studiestartsevent d. 15. september i Eksercerhuset.

 
På mødet deltager Kirstine Christensen, udviklingskonsulent i Sekretariat for Børn, Unge og Kultur, der vil give en status på planlægningen af studiestartsevent 2023.

Økonomiske konsekvenser

I Budget23 er der afsat 200.000 til aktiviteter i Studieby Fredericia, herunder studiestartsevent 2023. 

Vurdering

Ingen.

Indstillinger

Forvaltningen indstiller til Unge- og Uddannelsesudvalget, at:

  1. Udvalget tager orienteringen til efterretning.

Beslutning i Unge- og Uddannelsesudvalget den 01-05-2023

Ad 1) Orienteringen taget til efterretning.

Punkt 9 Orientering (Lukket)

Punkt 10 Underskriftsside

Sagsresumé

Udvalget skal godkende beslutningsprotokollen

 

 

Sagsbeskrivelse:

Udvalget skal godkende beslutningsprotokollen

 

For at godkende beslutningsprotokollen, skal hvert medlem underskrive ved at trykke på Godkend i First Agenda.

Indstillinger

Forvaltningen indstiller