Slå adgang med tegn til/fra

UngMod Fredericia

Anonym rådgivning for unge om køn, krop, sex og prævention

Hos UngMod Fredericia kan unge i Fredericia …

  • Stille spørgsmål og få vejledning om køn, krop, sex og prævention – eller det der fylder hos dig
  • Blive testet eller undersøgt; Du kan blive testet for graviditet og seksuelt overførte sygdomme. Du kan også blive undersøgt af en læge.
  • Få gratis prævention og vejledning om prævention
  • Få hjælp til at komme videre eller finde frem til det, der er rigtigt for dig
  • Være anonym

Kontakt os

  • Du kan kontakte UngMod Fredericia per telefon 2244 9676
  • Du bestemmer, hvad samtalen skal handle om.

Alle spørgsmål er velkomne.

Hvem er vi?

Hos UngMod Fredericia kan du tale med sundhedspersonale med særlig viden om unge, krop, seksualitet og prævention.

UngMod Fredericia drives i samarbejde mellem Fredericia Kommune, Sygehus Lillebælt og Region Syddanmark.Vores lokaler ligger på Fredericia Sundhedshus, og du kan kontakte os på vores telefon i åbningstiden. 

Du kan læse mere om Fredericia Sundhedshus

Prævention og sikker sex

Er du i tvivl om hvilken prævention, du skal vælge? Der er flere måder at beskytte sig på, for at undgå graviditet og seksuelt overførte sygdomme. I UngMod Fredericia kan du få vejledning til, hvad der passer bedst til dig, og du kan få gratis prævention.

Hvis du har mistanke om, at du er smittet med en kønssygdom, kan du også blive testet og få hjælp til at komme i behandling.

Gravid?

Er du gravid, eller er du usikker på om du er det? Vi kan teste, om du er gravid, svare på dine spørgsmål og hjælpe dig videre.

Tid til snak – om køn, krop, lyst – eller det der fylder hos dig

Hos UngMod har vi god tid, og det er dig, der bestemmer emnet. Vi lytter, vejleder eller hjælper dig eventuelt videre. Uanset om det handler om køn, seksualitet, smerter under sex, præstation, grænsesætning eller noget helt andet.

Du kan også finde svar på mange spørgsmål hos Sexlinien

 

 

Sexsygdomme

Hvis du har haft ubeskyttet sex, er du i risiko for at få en seksuelt overført sygdom. I UngMod Fredericia kan du blive testet for de mest almindelige seksuelt overførte sygdomme, og vi kan hjælpe dig i behandling, hvis det viser sig, at du er smittet.

Du kan læse mere om kønssygdomme og forskellige symptomer på www.sundhed.dk

 

Gratis, anonym rådgivning

UngMod Fredericia giver gratis og anonym rådgivning. Det betyder, at du ikke behøver at fortælle, hvem du er, når du kontakter os. Som udgangspunkt vil vi dog gerne have nogle kontaktoplysninger, så vi har mulighed for at kontakte dig angående din henvendelse eller ændringer i aftaler.

Hvis du har brug for prævention eller at blive testet for seksuelt overførte sygdomme, kan du ikke være 100% anonym. Det kan du læse mere om nedenfor. Vi fortæller også altid grundigt om vilkårene, så du ved, hvad du går med til.

Tavshedspligt og underretningspligt

Vi fortæller ikke til nogen, at du taler med os - heller ikke dine forældre eller din læge. Men vi har skærpet underretningspligt, hvis du er under 18 år. Det betyder, at vi som alle andre fagpersoner, der arbejder med børn og unge, har pligt til at underrette kommunen, hvis vi hører, at et barn eller en ung lever under forhold, der gør os bekymrede. Vi gør dog aldrig noget, uden at du ved det.

Bliver mine forældre orienteret?

Som udgangspunkt bliver dine forældre ikke orienteret om din henvendelse til os. Hvis det er første gang du skal have prævention, vil vi anbefale dig, at du fortæller det til dine forældre. Hvis du er under 15 år skal du dog have samtykke fra dine forældre eller din værge til at få prævention. Sådan er den danske lovgivning.

Bliver min læge orienteret?

Din læge bliver ikke orienteret direkte om at du får prævention hos os. Men det er afgørende for din sikkerhed, at en læge (din egen eller fx på sygehuset) kan se oplysninger om medicin og prævention, hvis han/hun har brug for at vide det. Derfor bliver udleveringen af præventionen noteret online i det Fælles Medicinkort Kun sundhedspersonale og du selv kan se dine oplysninger i det Fælles Medicinkort på sundhedsdatastyrelsens hjemmeside

Mange muligheder for rådgivning

UngMod er bare ét ud af mange rådgivningstilbud til unge i Fredericia Kommune. Så hvis du ikke kan få hjælp til netop dine spørgsmål og bekymringer hos UngMod eller headspace, som vi deler lokaler med, så kan vi hjælpe dig videre til dem, der bedst kan hjælpe dig.