Slå adgang med tegn til/fra

Børnehuset Bøgeskov

Velkommen til Børnehuset Bøgeskov

Børnehuset Bøgeskov er en selvejende daginstitution, der ligger i den nordligste del af Fredericia Kommune. Daginstitutionen er en flexinstitution, hvilket betyder, at antallet af børn i huset kan variere alt efter behovet i området. Jo flere børn, vi har under 3 år, jo færre over denne alder og omvendt. Vores grundnormering er 74 børn fordelt på fire grupper: Spilopper, Krudtugler, Skrubtudser og Krummer. Børnehuset Bøgeskov er en del af Distriktsinstitutionen Kirstinebjerg.

Børnehuset Bøgeskov ligger placeret meget naturskønt, og selvfølgelig indgår naturen som en vigtig del af vores hverdag. For børnehavegrupperne og førskolegruppen betyder det, at de indgår i en rotationsmodel, hvor de er ude i to uger og hjemme i Børnehuset i fire uger. De grupper, som er hjemme i huset, vil stadig tage på planlagte og spontane ture ud af huset, men ellers benyttes hele huset med mulighed for at lukke en stue af for at være sammen med sin egen gruppe.

Vi vil gerne skabe et sted, hvor det er rart og sjovt at være. Vi ser det som vores opgave at gøre en forskel, at skabe de rammer og det miljø, der gør vores børnehus til et sted, hvor alle har lyst til at være og gro. Her skal man komme, som den man er, trives og udvikles i en atmosfære af tryghed og nærvær. Vi tror på, at hvert barn og dets familie er unikke, og at vi ser det, der er nødvendigt, for at lige præcis det barn/den familie føler sig velkommen og har det godt hos os.

Vi har nogle værdier, nogle nøgleord, som vi omsætter til det daglige arbejde, så vores mål forhåbentligt lykkes. Ordene er:

Tryghed, Omsorg, Nærvær, Tolerance, Respekt, Selvværd/selvtillid, Nysgerrighed, Leg, Venskaber, Ansvarlighed, Humor

Kom og besøg os!

Er dit barn ved at være klar til at starte i vuggestue eller børnehave? Så er du velkommen til at ringe og aftale en tid til en rundtur i Børnehuset Bøgeskov.

Kontakt pædagogisk leder Ella Feltendahl på telefon 75 95 72 82.

Personale

Vi, personalet i Børnehuset, vil gerne skabe et sted, hvor det er rart og sjovt at være. Vi ser det som vores opgave at gøre en forskel, at skabe de rammer og det miljø, der gør vores børnehus til et sted, hvor alle har lyst til at være og gro.

Der er ansat uddannede pædagoger og pædagogmedhjælpere. Derudover er vi uddannelsesinstitution for pædagoguddannelsen og PAU-elever. Vi har også en køkkendame, der laver mad til os.

Dagligdagen

Vores daglige rytme

Klokken 06.20 – 07.30:
Vi starter dagen i fællesrummet/kernerummet, hvor de børn, der ikke har spist hjemmefra, kan spise deres medbragte morgenmad.

Klokken cirka 08.30:
De grupper, som ikke er ude, samles på deres basisrum. Her spiser vi formiddagsfrugt (medbragt hjemmefra) og læser bøger, snakker og leger sanglege m.m.
Det skaber ro for udegruppen til at få pakket og komme ud af huset.

Klokken 09.00:
Den gruppe, som er ude, går til skovhytten, hvor vi har base i 10 dage (2 uger) af gangen. De øvrige grupper har base i huset.

Klokken 11.00 – 12.30:
Spisning starter op på den enkelte gruppe fra kl. 11.00. Før spisningen på den enkelte gruppe, har en voksen fra gruppen, med hjælp fra et par børn, dækket rullebord og gjort klar til frokosten. Det er vores kostfaglige eneansvarlige, Jeannett, som sætter maden på rullebordene, og sørger for at det er et sundt og nærende frokostmåltid.

Spilopperne får serveret mad cirka klokken 10.30 – 10.45:

Klokken cirka 12.15:
Alle børn er på legepladsen, undtagen de børn, som skal sove.

Klokken 14.00:
Alle børn spiser deres eftermiddagsfrugt. Derefter er der fri leg i hele huset.
Den gruppe, der har været i skovhytten, kommer hjem igen mellem klokken 12.30 og 14.30.

Klokken 16.45:
Børnehuset lukker; fredag dog klokken 16.00.

Vores hus fungerer som et åbent planhus med fire grupper. Flexgruppen Spilopperne (0-3 år) har deres eget basisrum for at skabe trygge og tætte rammer for de mindste i huset. De tre øvrige basisrum + et motorikrum benyttes af de tre øvrige grupper.

Husets hjerte, fællesrummet, er et fælles opholdsrum med et stort bord.

I fællesrummet byder vi velkommen om morgenen, og det er der vi lukker ved eftermiddagstid.
I løbet af dagen bruges rummet til aktiviteter og fri leg. Der udstilles billeder og andet fra børnehusets hverdag i dette rum.

Vi har et samarbejde med FDF’erne, som blandt andet betyder, at vi benytter FDF-hytten, som vi kalder ”Skovhytten”, som base for vores udegruppe.

Krudtuglerne, Krummerne og Skrubtudserne indgår i en 4-ugers plan, der betyder at hver gruppe på skift er ude i to uger og hjemme i fire uger.

De grupper, der er hjemme i huset, vil stadig tage på planlagte og spontane ture ud af huset, men ellers benyttes hele huset, med mulighed for at lukke en stue af for at være sammen med sin egen gruppe.

Årets gang

Børnehusets fødselsdag
Børnehuset Bøgeskov blev som nybygget taget i brug 1. februar 1972.  Så hvert år den 1. februar fejrer vi fødselsdagen sammen med børnene.

Fastelavnsfest
Vi holder fastelavnsfest i Børnehuset Bøgeskov fredagen før fastelavnsmandag.

Fællesspisninger
På de enkelte grupper afholder vi forældre-fællesspisninger i februar og marts måned. Det foregår således, at de tilmeldte familier medbringer mad til det antal de selv er, og maden sættes på et stort tag-selv-bord.
Arrangementet foregår i tidsrummet klokken 17.00-19.00.

Bedsteforældredag
Den 2. fredag i juni inviterer vi til Bedsteforældredag. Alle bedsteforældre og oldeforældre inviteres til et par timers samvær med deres børnebørn/oldebørn.
På dagen plantes Børnehuset Bøgeskovs legeplads til med blomster, og der arrangeres andre små aktiviteter på legepladsen.

Forældremøde
I september er der forældremøde, hvor der blandt andet bliver valgt repræsentanter til forældrebestyrelsen. Forældremødet arrangeres ofte med udgangspunkt i et tema og eventuelt med deltagelse af en god foredragsholder.

Temauger
I løbet af året vil der være nogle fælles temauger for hele Børnehuset Bøgeskov. Disse meldes ud i god tid. Temaugerne foregår nogle gange på egen gruppe og andre gange er det på tværs af hele huset, sådan at personale og børn blandes.

December måned
I december måned har vi travlt med julehygge. Børnehuset Bøgeskovs store juletræ opstilles, der laves julepynt, holdes julefrokost, spises risengrød, holdes julegudstjeneste med mere.

Den 1. december
På denne dag holder vi fælles julehygge med Kirstinebjerg Skolen, afdeling Bøgeskovvej, Klubben og SFO’en for børn, søskende, forældre og bedsteforældre. Arrangementet varer fra klokken 14.00 til klokken 16.30, hvor alle huse er åbne og fyldt med forskellige juleaktiviteter. Arrangementet afsluttes med, at vi alle synger og danser rundt om juletræet.

Frokostordning

Bestyrelsen

Vejlby Sogn Børnehaveforening driver, som en selvejende institution, Børnehuset Bøgeskov i en driftsoverenskomst med Fredericia Kommune.
Foreningen fungerer også som en støtteforening, der arbejder på at skaffe midler til legepladsudstyr eller aktiviteter i børnehuset. Blandt andet arrangerer foreningen Bøgeskov Børnebazar, som bliver afholdt to gange årligt.

Historien
Børnehuset Bøgeskov hed tidligere Bøgeskov Børnehave og åbnede første gang dørene for pasning af områdets børn d. 1. februar 1972.
Børnehaven blev bygget på lokalt initiativ, for midler doneret af beboerne i Vejlby Sogn, hvor især Egeskov og Bøgeskov på det tidspunkt var ved at blive udbygget.
Siden da er børnehuset flere gange blevet udbygget - senest i 2007, hvor børnehaven blev udbygget og bygget sammen med skolen, så den i dag fremstår som en fuldt moderne 5-gruppers flexinstitution (0-6 år).

Periode: Oktober 2022 - september 2023

Vejlby Sogns Børnehaveforenings bestyrelse

Formand:
Rikke Fløe Jensen
rikke@jensentrae.dk

Næstformand:
Lone Djernis Olsen
lonedjernis@gmail.com

Sekretær:
Janne Juel Roulund
JanneRoulund@gmail.com

Kassere:
Nicolai Krog
nicolaikrog@hotmail.com

Medlem
Pernille Dyrholm
pernille.dyrholm1gmail.com

Suppleant
Søren Eskildsen
seskildsen@outlook.dk

 


Periode: Oktober 2022 - september 2023

Institutionsbestyrelsen for Børnehuset Bøgeskov

Formand:
Rikke Fløe Jensen
rikke@jensentrae.dk

Næstformand:
Lone Djernis Olsen
lonedjernis@gmail.com

Sekretær:
Janne Juel Roulund
JanneRoulund@gmail.com

Medlemmer

Daniel Weis                
danielweis@gmail.com

Ida Runge Schmidt
idarungeschmidt@outlook.dk

Jakob Bundgaard
videojakob@hotmail.com

Signe Qvortrup Krag
kragsigne@.gmail.com

Lotte Lykke Melsen

Pædagogisk arbejde

Den pædagogiske læreplan er en beskrivelse af daginstitutionens arbejde med børnenes læring og udvikling. Den pædagogiske læreplan er udgangspunktet for vores pædagogiske arbejde, og vi arbejder løbende med de forskellige læreplanstemaer.