I Distrikt Fjordbakke vil vi skabe sammenhæng og udvikling, så alle børn får de bedste betingelser for det bedste børneliv.
Vi arbejder med relationsdannelse, og alle medarbejdere i distriktet er med i projektet "Godt for Børn". Vi har en anerkendende tilgang til samværet med børnene og har fokus på barnets intension og hensigt og ikke fokus på adfærd. Lederne går forrest og er en aktiv del af Godt for Børn-projektet. Lederne er desuden ved at tage uddannelse i ICDP, der også har en anerkendende tilgang til det pædagogiske arbejde.
Alle medarbejdere har været på inklusionskursus. Pædagogerne har taget et diplom-modul, og medhjælperne har været på et 5-dages kursus eller et 3-ugers modul. Vi arbejder med inklusion, og vores værdigrundlag inden for dette er:
- Alle børn skal være en accepteret del af et fællesskab
- Alle børn skal have en god ven
- Alle børn skal trives og udvikle sig
Gruppen af medarbejdere er sammensat meget alsidigt og spænder vidt i både kompetence, alder og erfaring. Det er dygtige faglige og kreative medarbejdere, der gør deres bedste for at løfte opgaverne til gavn for børnene. Vi hjælper hinanden med personale ved eksempelvis sygdom. Vi laver jobrotationer og prøver at sætte medarbejdernes kompetencer i spil på bedste vis. Vi har fælles AKT-pædagoger, sprogpædagoger og to fælles vikarer.
Vi vægter et tæt og godt samarbejde med forældrene, hvor der er rene linjer. Vi ønsker at inddrage forældrene og løfte barnets udvikling sammen gennem tillid og tryghed i samarbejdet. Vi ønsker at inddrage forældre og eventuelt bedsteforældre i hverdagens aktiviteter, og vi sætter fokus på brug af frivillige. Vi har en aktiv bestyrelse, der støtter områdets tiltag.
Ledergruppen besår af fire engagerede og dygtige ledere. Der er stor faglig viden, erfaring med ledelse og engagement i at løfte opgaven. Vi arbejder aktivt med pædagogisk ledelse. Vi har fokus på at sætte medarbejdernes kompetencer bedst muligt i spil og at arbejde konstruktivt med udvikling af den pædagogiske kultur. Ledergruppen arbejder tæt sammen, vidensdeler og løfter i flok. Afdelingerne hjælper hinanden, og vi er fælles om mange tiltag. Indsatsområderne er udarbejdet med udgangspunkt i vores resultat fra LSP. Indsatsområderne lægges ind i temaerne i årshjulet, og ligeså med de kommunale indsatser, der også indarbejdes i årshjulet. Årshjulet er med til at sætte fokus på opgaver ud fra indsatsområder, resultater fra LSP og temaerne i læreplanen.